علم تغذیه یک علم چند بعدی است و به همین دلیل دانشجوی این رشته باید اطلاعات جامع و گستردهای در زمینه بیوشیمی، جامعهشناسی، روانشناسی، بهداشت و شیمی مواد غذایی داشته باشد تا بتوانند مهارتهای لازم را کسب کند.
مهارتهایی که به دو بخش عمده رژیم درمانی و تغذیه جامعه تقسیم میشود. یعنی کارشناس این رشته هم باید بتواند که رژیم غذایی مناسب را برای درمان بیماریهای مختلف ارائه دهد و هم توانایی شناسایی مشکلات تغذیه جامعه را داشته باشد و سپس بر اساس مشکلات موجود، برنامههای غذایی لازم را طراحی، اجرا، نظارت و ارزشیابی کند همچنین ارتقای ارزش غذایی مواد غذایی مانند کنسرو، کمپوت و... که در صنایع غذایی ایجاد میشود، بر عهده کارشناس این رشته است.
اصول
علم تغذیه بررسی میکند که چه فرآیندی روی مواد غذایی خورده شده
انجام میگیرد تا جذب یا دفع شود و رژیم درمانی نیز نوع رژیم غذایی
لازم را در بیماریهای مختلف مشخص میکند.
مقاطع تحصیلی و گرایشهای رشته تغذیه :
در حال حاضر این رشته در سه مقطع کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری در کشور ارائه میگردد. رشته تغذیه دارای دو گرایش عمده است که عبارتند از :
الف) تغذیه گروههای مختلف جامعه مانند سالمندان، معلولین و کودکان و نوجوانان
ب) تغذیه بالینی که شامل تغذیه و مشاوره غذایی بیماران بستری و سرپایی است.
امکان ادامه تحصیل در رشتههای همجوار :
فارغ التحصیلان دوره کارشناسی این رشته میتوانند در رشته هایی مانند بیوشیمی بالینی، علوم و صنایع غذایی، علوم بهداشتی در تغذیه و... نیز ادامه تحصیل دهند.
فرصتهای شغلی فارغ التحصیلان رشته تغذیه :
فارغ التحصیلان این رشته در
زمینههای شغلی مختلفی از جمله مدیریت بخش تغذیه بیمارستانها،
مسئولیت فنی کارخانجات تولید مواد غذایی ـ همکاری در کلینیکهای
رژیم درمانی با همکاری پزشکان غدد داخلی، همکاری در تنظیم رژیم
برای گروههای مختلف از جمله ورزشکاران، بیماران خاص، مشغول به کار
شوند.همچنین به کارشناسان تغذیه مجوز مطب داده میشود.فارغ
التحصیلان رشته تغذیه با داشتن ۳ سال سابقه خدمت در بیمارستانها
میتوانند مرکز مشاوره تغذیه دایر کنند.
همچنین فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در بیمارستانها، کلینیکهای رژیم درمانی، مراکز بهداشت، مراکز تحقیقاتی مثل انستیتوی تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، کارخانجات تولید مواد غذایی، اداره استاندارد مواد غذایی، مراکز تحقیقاتی پزشکی و... جذب و مشغول به کار شوند.
علاوه بر این مراکز فارغ
التحصیلان این رشته میتوانند در شبکههای بهداشتی جهت پیشگیری از
بیماریها فعالیت کنند و یا به عنوان مشاور رژیم درمانی و مشاور تغذیه
جذب ورزشگاهها، مهد کودکها و ... شوند.کارشناس تعذیه باید روحیه
خدماتی داشته و صبر لازم را برای صحبت با بیمار و راهنمایی او داشته
باشد.
دانشجویانی که مایلند پس از فارغ التحصیلی دفتر مشاوره غذایی داشته باشند باید دارای سه سال سابقه کار در بیمارستان باشند. همچنین علاقمند به رشته تغذیه لازم است در دروس زیستشناسی و شیمی از توانمندی بالایی برخوردار باشد.